« nazaj

Individualna problematika

Dela z zaposlenimi si ne moremo predstavljati brez individualnih razgovorov, ki so ciljno usmerjeni in jih komunikacija preko e-maila ne more, niti jih kdajkoli v prihodnosti, ne bo nadomestila.

 V kakšnih primerih se poslužujemo individualno ciljno usmerjenih intervjujev:
  •  v primeru prerazporeditve delavca na drugo delovno mesto: zaradi potreb delovnega procesa, zaradi napredovanja delavca na bolj zahtevno delovno mesto, zaradi začasne prerazporeditve delavca, ko delavcu predstavimo nujnost delovnega procesa (dogovorno je lahko prerazporeditev zelo hitra in učinkovita, po zakonski poti pa je postopek dolgotrajen in v mnogih primerih neuspešen). 
  • V PRIMURU ODPOVEDI POGODBE O ZAPOSLITVI IZ POSLOVNEGA RAZLOGA ALI IZ RAZLOGA NESPOSOBNOSTI delavcu na individualnem razgovoru obrazložimo utemeljen odpovedni razlog in nadaljne postopke odpovedi pogodbe o zaposlitvi.
  • v primeru izobraževanja zaradi potreb delovnega procesa in podpisa pogodbe o izobraževanju.
  • INVALIDSKI POSTOPKI - reševanja invalidske problematike; pravilno voden in rešen invalidski postopek je tako za delavca, kot za podjetje zelo pomemben in posledično se to rezultira tudi po finančni plati delavca in delodajalca. Ko se invalidski postopek zaključi niso več možni popravki! 
  • BOLNIŠKE ODSOTNOSTI: kaj vse lahko naredimo v pri primeru visoke bolniške odsotnosti, kaj storiti, ko je delavec dolgo časa v bolniškem staležu. Aktivnosti s strani podjetja so koristne tako za delavca, kot za podjetje in se kažejo v finančnih rezultatih ter v zadovoljstvu delavca. V mnogih primerih tudi delavci ne vedo kaj storiti v primeru daljšega bolniškega staleža, kajti koordinirati je potrebno različne strokovnjake za strokovno rešitev problematike.
  • Ciljno usmerjeni razgovori v primeru zasvojenosti: alkoholiziranosti na delovnem mestu in dela pod vplivom mamil ali drugih psihoaktivnih snovi.
  • reševanje konfliktnih situacij: res je, da so konflikti v delovni situaciji nezaželjeni, vendar vsakdan nam jih prinese in s strokovnim znanjem in usposobljenostjo lahko mnogo primerov rešimo v obojestransko dobro (v dobro delavca in delodajalca).
  • Prav bi bilo, da imajo zaposleni vedno možnost razgovora s strokovnjakom s HR področja, da se lahko pogovorijo o katerikoli stvari, ki se nanaša na delovni proces.     
V kolikor v vašem podjetju nimate ustrezno usposobljenih strokovnih kadrov za vodenje ciljno usmerjenega intervjuja, smo vam na razpolago in vam lahko pomagamo s svetovanjem ali direktnim izvajanjem razgovorov. Razpolagamo tako s strokovnim znanjem, kot z izkušnjami pri reševanju naštete problematike.

Želim dodatne informacije

Za dodatne informacije prosimo izpolnite spodnji obrazec in opišite vaš problem/vprašanje.

STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.