« nazaj

Svetovanje pri zaposlovanju

Trg delovne sile se iz leta v leto spreminja in zato se morajo, tako iskalci zaposlitve, kot tudi delodajalci prilagajati novim potrebam. Katerim? V zadnjem času primanjkuje visoko strokovnih kadrov na vseh nivojih, kar pomeni, da dobri kadri izbirajo le dobre delodajalce.

Kdo so dobri delodajalci? Raziskave so pokazale, da zaposleni, poleg dobre plače iščejo predvsem: dobre medsebojne odnose, možnosti izobraževanja,  napredovanja in druge bonitete. Izsledke raziskav moramo sprejeti kot nove izzive v prihodnosti in potrditev slogana »Uspešni sodelavci so v uspešnih podjetjih«.
 
Kako izbrati pravega sodelavca za naš uspešen tim?
 
Preprosto, če vam lahko mi svetujemo in pomagamo pri izboru kadrov!
 
Z vašim pooblastilom za vas izvedemo: 
  • zaposlitvene intervjuje s prijavljenimi kandidati. Pripravimo pisno mnenje iz razgovora in vam  osebno predstavimo kandidate
  • svetujemo vam pri odločitvi s katerimi kandidati se nadaljuje profesionalna selekcija
  • drugi krog razgovorov poteka s predstavnikom vašega podjetja, na podlagi katerega se pripravi ožji izbor kandidatov, ki ustrezajo vašim pričakovanjem  
  • svetujemo vam, da se odločite za dodatno testiranje kandidatov ali za »assessment«. Assessment je skupinsko reševanje nalog, ki se jih določi glede na pričakovane kompetence, ki naj bi jih kandidati imeli, da se bodo lahko uspešno vključili v vašo delovno sredino
  • v kolikor se ne odločite za »assessment«, vam svetujemo, da izvedemo dodatni usmerjeni intervju s kandidatom in psihološko testiranje. Rezultate vam posredujemo v pisni obliki s strokovno interpretacijo rezultatov
  • končna odločitev je skupen sestanek, ko pregledamo vse možnosti uspešnega vključevanja kandidata v novo sredino; seveda pa je končna odločitev vaša.  
V času, ko uspešni sodelavci predstavljajo konkurenčno prednost podjetja, je profesionalna selekcija kadrov pomembna iz večih razlogov: fluktuacija je za podjetje draga, uvajanje novih sodelavcev je dolgotrajen postopek, v kolikor ste izbrali neustreznega kandidata, prihaja do nezadovoljstva z obeh strani, kar negativno vpliva na doseganje rezultatov dela i.t.d.  

Ugotavljamo, da mora biti kadrovska politika začrtana na dolgi rok! Merska enota so leta, zato je uporaba strokovnih metod, ki so obogatene z dolgoletnimi izkušnjami v gospodarstvu, zagotovo neprecenjive vrednosti. Vzpostavite kontakt in z veseljem vam bomo pomagali!

S pravilnim svetovanjem pri izboru vaših bodočih sodelavcev vam bomo, v vašo vizijo razvoja, vključili pomen človeških virov in vam tako omogočili pridobitev konkurenčne prednosti na trgu dela.

Želim dodatne informacije

Za dodatne informacije prosimo izpolnite spodnji obrazec in opišite vaš problem/vprašanje.

STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.